Mat som kanske till och med morfar skulle ha gillat

Isterband, kokt potatis och vita bönor i tomatsås - inget jag gillar, men bland det bästa min morfar visste. Detta påminner lite om det. Isterbandet utbytt mot quornfilé, men i övrigt inga större skillnader.

Dagens lunch: ugnsstekt quornfilé, kokt potatis, kokt morot, ugnsstekt lök och vita bönor i tomatsås


Hamburgermeny, grönsaksversionen!

Nyttigare hamburgermeny får du leta efter! Passar som liten lunch eller middag. För lite protein, så kompensera det i de andra rätterna den dagen. Stekt portabello rekommenderar jag verkligen, supergott!

Dagens middag: "hamburgare" med stekt portabello-svamp, mosad avokado, gurka, tomat, ketchup och grovt bröd och stekt, saltad sparris.


Hasselnötstofu med potatismos och wokgrönsaker

Det är helt fantastiskt hur många olika sorters tofu det finns. Även denna hasselnötstofu är köpt på Goodstore. Den var helt okej. God, men ingen smakorgasm. Men så har tofu aldrig blivit en favorit hos mig heller. Dock gör den verkligen skäl för namnet med många hasselnötsbitar och med tydlig nötsmak.

Dagens lunch: stekt hasselnötstofu, potatismos på havremjölk med dillkrydda och wokgrönsaker.


Lakto-ovo-vegetarisk frukost som garanterat håller dig mätt!

Min näst intill sockerfria helg fortsätter, dock var jag tvungen att få i mig lite koffein i form av svart te. Det faktum att ägget är ekologiskt är jätteviktigt för mig, och nu har ju Valio tagit fram ekologiska laktosfria mjölkprodukter. Det är jag jätteglad för eftersom jag verkligen inte kan äta mjölkprodukter med laktos vilket tidigare har motarbetat min vilja att bara köpa ekologiska mjölkprodukter. Äntligen går det att kombinera!

Dagens frukost: Laktosfri filmjölk med hirsflingor, linfrö och valnötter, ett löskokt EKOLOGISKT ägg, avokado och te med smak av kanel (Lipton Ceylon Gardens).


Quornnuggets med grönsaker

En lätt, lättlagad och god lunch med grönsaker som bas. Mindre än 500 kcal men ändå väldigt mättande. Under veckan som varit har jag i stort sett levt på socker och kaffe, så detta kändes välbehövligt.

Dagens lunch: quornnuggets, ugnsstekt potatis, rödlök och champinjoner, spenat och broccoli.

Mannagrynsgröt på havremjölk?

Blev sjukt sugen på mannagrynsgröt med är pank och har bara havremjölk hemma. Funkar det? Någon som testat?