Förändringar på kroppen av vegokost

Jag fick en kommentar från en tjej som undrade vilka förändringar jag märker på min kropp av vegomat, så jag tänkte göra ett inlägg av det eftersom det faktiskt är ganska väsentligt. För visst märker jag skillnader.

Magen
Mina tarmar har det varit strul med i många år, precis som för min mamma och mina båda systrar. De väljer att ta laxermedel varje dag för att kunna gå på toaletten, medan jag väljer att äta vegetariskt och slippa onödiga mediciner. Kött, särskilt rött kött, gör mig förstoppad och jag märker skillnad av äta kött en endaste gång. Äter jag vegetariskt fungerar magen utmärkt. Jag är dessutom laktosintolerant så mjölkfria mejeriprodukter passar mig jättebra.

Vikt
Minus 4 kilo på en månad och minus 6 cm från midjan på 1½ månad. Det talar för sig själv.

Övrigt

Starkare naglar, starkare hår, mindre torr hud  är några saker jag märker direkt skillnad på. Jag är dessutom piggare, mer sällan sjuk och när jag väl blir det tillfrisknar jag fortare än vanligt (sålänge jag äter tillräckligt och varierat, annars tvärtom effekt).

Det var några saker jag kom på nu, ni andra veggies får gärna fylla på med saker ni har märkt av.

Kommentarer
Postat av: Marie

Att magen håller sig i schack är nästan värt bara det att bli veg kan jag känna. Att jag sen snarare har gått upp nåt kilo i vikt skyller jag allt på att det är så gott med vegetariskt. ;)

Det hade varit roligt att testa ex kolestrol innan jag blev vegetarian och sedan testa nu - jag är övertygad om att det har sjunkit.

2009-08-18 @ 17:03:53
Postat av: Emelie

Jag håller med dig om magen - min mage har också varit ett stort problem länge men sedan jag gick över på vegokost mår den så bra! Hud, hår och naglar är något som jag också märker har blivit bättre. Dessutom är jag mycket gladrare, jämnare i humöret och otroligt mycket piggare sedan jag blev vegetarian. Nu för tiden orkar jag nästan hur mycket som helst. Dessutom mår samvetet så otroligt bra. HihI!

2009-08-18 @ 17:50:49
URL: http://emmlans.blogg.se/
Postat av: Fatima

Svar: Tackar! :)2009-08-18 @ 20:38:43
URL: http://gustibusmensdatincrementum.blogg.se/
Postat av: emelie

Emelie: jämnare humör har jag också kännt, bättre tålamod och allmänt gladare! Och självklart mår samvetet bättre! :D

2009-08-19 @ 10:41:04
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: Diza

Låter som att du gör rätt i att äta vegetariskt ibland, då får man ju i sig både proteinet från köttet och det nyttiga från tex bönor och svamp som man sällan äter när man inte är veggie ;)

2009-08-19 @ 17:08:29
URL: http://dizaskold.blogg.se/
Postat av: linda

Hår, naglar och hud har förbättrats enormt! Jag blev vegetarian på heltid för fem eller sex år sedan, så jag minns inte allt, men bland annatvet jag att mitt smaksinne förbättrades :)Sen är det ju billigare att köpa grönsaker än kött också :)

2009-08-19 @ 17:52:15
URL: http://fairie.blogg.se/
Postat av: emelie

Diza: Du verkar ha fått mycket om bakfoten du... För det första; jag äter inte vegetariskt ibland, jag äter vegetariskt 99% av gångerna. Kött bara om jag måste alltså. För det andra, jag får i mig fullvärdigt protein i tillräcklig mängd av helvegetariska produkter, så kött behöver jag inte. Som tur vad eftersom jag mår fysiskt jättedåligt av kött.

2009-08-19 @ 19:46:34
Postat av: Diza

Svar: Japp, svårt att fatta om du skriver att du inte är vegetarian på heltid. När måste man äta kött?

2009-08-19 @ 20:08:27
URL: http://dizaskold.blogg.se/
Postat av: emelie

Jo, det kan betyda mycket...Egentligen aldrig, men jag äter kött om släktingar och vissa vänner bjuder mig på middag. Jag kräver inte specialkost då. Annars äter jag bara veg.

2009-08-19 @ 20:14:48
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: Diza

Svar: Okej, det är ju smart =)

2009-08-19 @ 20:18:03
URL: http://dizaskold.blogg.se/
Postat av: emma

kan man kalla sig "vego" ifall man äter kött? De tycker jag låter som lite dubbelmoral.. Måååånga av mina vänner har starka och fina naglar och dom är inte vego, jag tror de är lite från person till person.. alla är olika på dig fungerar de tydligen bättre om du bara äter vego, för andra kanske tvärt om.Nu har jag lämnat min åsikt i alla fall tack för mig

Hej på er

2009-08-20 @ 23:58:32
Postat av: emelie

Emma: Nej, jag tycker absolut inte att man kan kalla sig vego om man äter kött. Jag äter kött ibland, och kallar mig därför inte heller vegetarian.

2009-08-21 @ 08:09:15
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: smet

Sedan jag blev vegan har jag funnit det mer aptitligt att äta.Nej men ärligt, det känns bättre i kroppen. inte ätit kött på snart 3år så det är svårt att minnas. Det jag minns klarast är väl iaf att magen kunde bli "tung" efter måltiderna, det händer aldrig numer.

2009-08-23 @ 07:03:51
URL: http://smet.blogg.se/
Postat av: Frida

Bra initiativ till en bra blogg, men jag undrar bara som många andra frågat när "behöver" man äta kött?

Själv blev jag Vegetarian för att jag tycker inte att det är etiskt eller moraliskt försvarbart att äta kött, vilket innebär att jag varken äter kött, fisk eller dricker mjölk. Har märkt att min mage mår mycket bättre, som du nämnt. Och jag vet inte varför ditt steg att äta vegetariskt 99% av fallet är på grund av att du tycker att din hälsa blir bättre, att det är bättre för miljön, osv osv.

Tycker du borde gå över till en kost helt utan animalisk föda, så bra som du äter så lär du inte direkt behöva proteinet från kött och fisk.

Missförstå mig inte, jag tycker det är hur bra som helst att du bara äter kött 1% av tiden, och vill absolut inte säga till dig vad du ska göra och hur du ska äta.

Men ett tips, man mår faktiskt mycket bättre utan den där sista procenten kött!Tack för en bra blogg! :)

2009-08-23 @ 12:27:06
URL: http://regnpoesi.bubbleroom.se
Postat av: emelie

Hej Frida! Jag håller absolut med dig i allt du säger, näringsmässigt behöver vi inte animalier och smakmässigt är jag gärna utan, men jag har ändå valt att äta såhär just nu. Kanske blir jag vegan eller åtminstone vegetarian på heltid i framtiden, men i dagsläget är det inte ett alternativ för mig. Jag pratar om detta i framförallt dessa inlägg: http://vegobloggen.blogg.se/2009/july/jag-gor-hellre-lite-an-ingenting.html och http://vegobloggen.blogg.se/2009/july/personal-purity-vs-effective-advocacy-vad.html Läs gärna dem, tack för din kommentar!

2009-08-23 @ 12:56:06
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Jag tror att man som vegetarian måste tänka mer på vad man äter för att få alla delar man behöver, och därför blir så..Jag märker skillnad när jag äter ordentligare mat (med kött) också..sen tror jag att alla kroppstyper behöver olika slags mat..=)

2009-08-25 @ 09:41:53
URL: http://itisart.blogg.se/lisa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback