Jag bara undrar...

Strimlad gris, grillad kyckling, lammfilé, kokt fisk, leverpastej... Hör inte folk hur vidrigt det låter?

Kommentarer
Postat av: Faile

Tyvärr så gör jag ju inte det ^^''

2009-08-05 @ 10:41:16
URL: http://faile.blogg.se/
Postat av: EllenSchutz

jag förstår hur du tänker jag är inte vegetarian men jag äter inte heller allt kött endast sånt kött från sånna djur som är uppfödda för att sedan bli slakt, jag äter inte ngt som lever i vattnet, inte vilt utan endast kyckling, gris men helst inte nötkött ( då ja inte gillar det) jag tycker att de djur som fisk, älg vildsvin osv de är inte uppfödda för att sedan ligga på vårat bord, nej de har ett eget liv som vilda djur ! dock kan vissa saker låta hemskt men från första början var ju även vi människor "rovdjur" vi har alltid ätit kött och många gör det ännu, alla har ju oilka åsikter på detta jag har nu sagt min och min syster & flera kompisar håller nog mera med dig för jag känner många som e vegetarian, men som sagt vi alla ser det på olika vis !

2009-08-05 @ 11:48:22
URL: http://ellenschutz.blogspot.com/
Postat av: emelie

Ellen: Det var faktiskt den konstigaste syn jag nånsin hört talas om. Varför skulle det vara bättre att hålla grisar och kor inspärrade hela sina liv, än att äta de djur som fållt leva i sina naturliga miljöer hela sina liv? Egentligen borde man inte äta dem heller, men det är i alla fall mer naturligt (även ur "människan har alltid ätit kött-synpunkt" eftersom det är så det går till i naturen, rovdjuret jagar ett byte och äter upp det) och miljövänligare att skjuta en älg än att föda upp djur.Visst ser vi olika på saker och ting, men här förstår jag öht inte vad du menar skulle vara bättre med inspärrade grisar än naturligt uppvuxna djur. Om man nu promt måste äta kött.

2009-08-05 @ 20:57:07
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: majja

Jag förstår inte heller riktigt hur Ellen tänkte där, helt seriöst, en vild gris är mycket lyckligare än en inspärrad gris som aldrig sett dagsljus.Och leverpastej låter helt klart äckligast...

2009-08-06 @ 08:47:00
URL: http://mijimas.blogspot.com/
Postat av: Regina

Ellen:Jag förstår verkligen inte hur du tänker.

Det är din åsikt, men jag vill gärna att du utvecklar dig lite. Du måste väl ha någon tanke bakom den åsikten?Jag är vegetarian och om jag skulle tvingas äta kött så skulle jag välja en älg som fått leva ute i det fria framför en kossa som varit inspärrad hela sitt liv.Människor har alltid varit rovdjur? Dagens garv.

Man behöver inte vara expert för att se vad som skiljer sig mellan en människa och t ex ett lejon.

Jämför bara kroppsbyggnaden och tänderna. Det finns inte ens chans att en människa skulle döda ett djur ute i det vilda med bara händer. Vi har varken vår snabbhet eller styrka till vår fördel.

Människorna har under alla dessa tider utnyttjat redskap för att få död på någon annan. Behöver ett lejon det? Nej, ett lejon använder sina huggtänder, något som vi människor inte har och aldrig haft.Jag såg nyss videoklippen som postades förra veckan.

Vidrigt. Jag skäms över att vara människa när jag ser hur andra djur blir behandlade.

Något som de flesta köttätare gillar att använda som argument mot vegetarianer/veganer är:

"Hade vi inte ätit kött skulle vi aldrig bli vad vi är idag." Hur sant det där är vet jag inte, men hur kan man vara så stolt över sig själv? Tittar man på hur världen ser ut idag så är det.. tragiskt..

2009-08-06 @ 15:18:59
Postat av: EllenSchutz

de djur som är "inspärrade" är uppfödda för att bli slakt & vår mat men de djur som lever vilt är inte uppfödda för att bli mat ,

så enkelt enligt mig att förstå men okej förstår ni inte vad jag säger så är det erat problem ^^

2009-08-06 @ 15:33:26
URL: http://ellenschutz.blogspot.com/
Postat av: emelie

Ellen: Bara för att ett djur enligt människor är födda till att bli mat, är de fortfarande levande individer som precis som alla djur (människor också) vill leva i frihet och ja, leva. De är inga maskiner!

2009-08-06 @ 19:06:18
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ellen är helt klart korkad!!!

2009-08-06 @ 19:24:30
Postat av: ellenschutz

tack för den, kanske mera är ni som är det eftersom ni inte förstår medans alla andra jag sakt det samma till förstår mig , så svårt kan det inte vara att fatta :S

2009-08-06 @ 21:49:38
URL: http://ellenschutz.blogspot.com
Postat av: Regina

Jag förstår vad du försöker komma till, men trots det är din åsikt korkad enligt mig.

Hur kan man tycka att det är okej att plåga ett djur för att det senare ska hamna på tallriken, men vara helt emot att ett djur som alltid haft det bra gör det? Som jag skrev tidigare:

"Om jag skulle tvingas äta kött så skulle jag välja en älg som fått leva ute i det fria framför en kossa som varit inspärrad hela sitt liv." - Läs högt och hör hur det låter. STOR skillnad.

2009-08-07 @ 00:20:09
Postat av: ellenschutz

de är inte alls korkat det är bara ni som har svårt att förstå hur jag menar eftrsom ingen av er äter kött så tycker ni ju de e lika illa med att döda alla djur, men vi ser olika på det hela, jag tycker bara inte det är samma sak att de djur som lever fritt som en älg att de ska fortsätta med det, men så föder man ju upp djur för att de ska bli dödade & bli våran mat ,

men ja orkar inte tjabba samma sak igen ni verkar ju vara helt insatta i att de ja säger e korkat & jag är det med, men då får ni väll tro det & säga att man inte förstår , för alla andra jag sagt samma sak till förstår så då ligger ju felet hos er

2009-08-07 @ 09:23:20
URL: http://ellenschutz.blogspot.com
Postat av: Regina

Jag säger det än en gång.. Jag FÖRSTÅR vad du försöker komma fram till, MEN jag håller inte med. Förstår du poänget nu? Däremot är det du som inte verkar förstå vad vi andra här försöker säga dig.

Glöm inte att flesta som är vegetarianer nu, har också ätit kött en gång i tiden. Så det där är ingen bra bortförklaring.Hör du inte själv hur sjukt det låter?

"Födda för att dödas och bli mat."

Det finns inget naturligt i hur människor behandlar andra djur. Jag misstänker att du inte sett klippen från Youtube som postades för ungefär en vecka sen.

Rekommenderas. Speciellt den om kycklingar. Tycker du verkligen att det där är okej?Ser att du har hästar. :)

Svara ärligt nu. Vad vore bäst för dem?

Att de får leva ett fint liv och sedan hamna på din tallrik eller låta dem vara inspärrade i en lada ändå från födseln? Liksom.. vad är poänget med att låta dem ha ett fint liv om de ändå ska dö och bli dina köttbullar? Det är så du tänker, eller hur?

2009-08-07 @ 11:29:28
Postat av: Anonym

Du tycker att de låter "vidrigt" för att du inte äter de.. jag äter kött men jag äter inte kyckling eller häst, dessutom så äter jag bara svensktkött och tro de eller ej men t.om. "köttätare" kan äta "veggomat"förstår inte varför de har blivit sånt hysteri med kött och dyl, seriöst dom svenska djuren som blir slaktade här i sverige har de bättre än vad vissa andra djur har.. se till att nån jävla halal (stavning?) Inte blir laglig istället!!!

2009-08-07 @ 15:42:59
Postat av: mirre

ellen; jag fattar inte hur du tänker? på dig låter det som att vegetarianer och köttätare typ är två olika sorters människor? jag äter också kött, men bara ekologiskt. Tycker du det är naturligt för djur att stå inne hela sitt liv ändå tills de är slaktade? tycker du det är bättre och naturligare än att de får vara vilda/ frigående hela sitt liv ända tills de snabbt dör? du som har hästar, skulle du hellre vilja att de var instängda i ett slakteri, bli stuckna med sprutor som innehåller farliga ämnen bara för att bli fetare hela sitt liv? skulle du vilja det hellre än att de fick leva som vanliga hästar och sen dö snabbt?

2009-08-07 @ 16:32:11
URL: http://sstaatus.blogg.se/
Postat av: emelie

Anonym: Du skiver att även köttätare kan äta vego! Ja precis, hade du läst lite till i min blogg hade du insett att DET ÄR PRECIS DET JAG ÄR UTE EFTER ATT SÄGA I MIN BLOGG! Att även köttisar kan välja vego ibland, att det inte nödvändigtvis måste vara allt eller inget.Det jag menar med att det är vidrigt, är att en grillad kyckling inte är annat än just en grillad kyckling, karré halsen på en gris och så vidare. För mig är det vidrigt att äta! Men det är min åsikt bara, jag har rätt till den lika mycket som du har rätt till din.Ja, svenska djur har det bättre än de flesta andra. Men varför skulle det vara en ursäkt att ändå plåga dem? Vilket vi svenskar gör, även om vi kanske gör det lite mindre än andra. Självklart ska halal-slakt vara förbjudet enligt min åsikt, men varför ska det hindra mig att föra fram vegomat också? bara för att det finns ett ÄNNU SÄMRE alternativ, är inte det en ursäkt för att inte kunna välja det man tror är bäst. För mig är detta bäst.

2009-08-07 @ 18:40:25
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: sandra

Äta eller ätas face the reality.. Dessutom så jagar ju vilda djur ute är inte de lika mycke lidande för dom som de är för slkatdjur? Visst alla har olika åsikter bla bla bla bla.. Men jag undrar bara va skillnaden är på att djur dödar andra djur och när en människa dödar ett djur för att få mat..!?2009-08-07 @ 19:54:55
Postat av: emelie

Sandra: Det är faktiskt en STOR skillnad! Djur som dödar andra djur för mat gör det därför att de måste, för att de dör annars. Vi människor i den här delen av världen måste inte döda djur för att överleva själva. Vi kan leva minst lika bra utan att döda!

2009-08-07 @ 19:58:15
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: sandra

jag håller inte med dig.. de är ett påhitt att man inte "ska" äta kött.. jag måste ha kött kött är mat!

2009-08-07 @ 21:22:00
Postat av: emelie

Sandra: Vill du äta kött så kan inte jag hindra dig från det. Dina åsikter är dina åsikter. Men jag vill inte äta kött, bland annat därför att jag mår fysiskt dåligt av det. Lägg dig inte i mina matvanor så bryr jag mig inte om dina! Denna blogg är till för folk som vill äta mer vegetariskt, inte för folk som vägrar överväga vegomat ibland och som bara vill störa sig på vad jag lägger på tallriken och inte.

2009-08-07 @ 21:31:45
URL: http://vegobloggen.blogg.se/
Postat av: carolina

Varför är allt så hårda mot Ellen? hon har rett till åsikter som er andra, klanka inte ner! man ska kunna diskutera, herregud...

2009-08-11 @ 18:08:39
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback