Böngryta med stekta grönsaker och kokta rödbetor
Grönsaker kan man nog aldrig få för mycket av, idag blev de flesta stekta. Ugnsstekt potatis, lök och zucchini, stekt vitkål och kokta färska rödbetor. Dessutom gjorde jag en god och smakrik böngryta som även passar bra som pastasås exempelvis och grönsakerna kan lätt bytas ut mot andra beroende på vad du har hemma.
Böngryta, 3-5 portioner
Stek en gul lök i rapsolja och sambal oelek. Häll i en paprika i valfri färg. Låt steka några minuter. Ha i ca 2 dl soja- eller havregrädde och 2 tsk grönsaksfond. Låt koka en stund innan du har i en förpackning bönor/kikärtor av valfri sort eller kombination och en burk majs. Smaka av med eventuellt mer sambal och kanske någon krydda.
Böngryta, 3-5 portioner
Stek en gul lök i rapsolja och sambal oelek. Häll i en paprika i valfri färg. Låt steka några minuter. Ha i ca 2 dl soja- eller havregrädde och 2 tsk grönsaksfond. Låt koka en stund innan du har i en förpackning bönor/kikärtor av valfri sort eller kombination och en burk majs. Smaka av med eventuellt mer sambal och kanske någon krydda.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Inte? här finns bara de nya... har bara funnits i flera veckor nu:)
Postat av: Hilda
Jag är vegetarian :)
Postat av: Anna
Trevlig blogg och många av dina recept såg lockande ut. Jag är själv ganska dålig på att äta vegetariskt utöver lite grönsaker nu och då men ska försöka ändra på det :)
Postat av: Anonym
Ser gott och nyttigt ut! =)
Postat av: Anonym
Kika gärna in på min blogg. http://Mennahs.blogg.se Den som kommer med den bästa/sötaste kommentaren kontaktar jag via E-post och den personen får som pris 300 kr presentkort på H&M. Glöm inte E-postadressen, lycka till !
Trackback