Vegetarian på en fiskkrog?
Middag på Axmar Brygga, en havskrog på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, intogs ikväll. Efter en tre rätters meny kan man verkligen påstå att jag är proppmätt.
Detta åt jag:
Förrätt: Två stycken kallrökta laxroulader fyllda med kallskänkans goda mousser av böckling och färskskalade räkor. Serveras med hummerolja, pesto och vitlökskrutong.
Huvudrätt: Lasagne av bl. a tomatconcassé, aubergine och zucchini på örtmarinerad salladsbädd.
Efterrätt: Tre sorters sorbet med jordgubbar och björnbär.
Som ni ser åt jag inte en vegetarisk förrätt, vilket beror på att det inte fanns någon sådan. För mig som inte är heltidsvegetarian är det okej, men det är tråkigt att en riktig vegetarian måste skippa förrätten (åtminstone enligt menyn, frågade inte om det gick att göra en). Menyns enda vegetariska huvudrätt var god och mättande. Skippar man såsen till misstänker jag att den blir vegansk (osäker på lasagne-plattorna). Hade förstås varit roligt med ytterligare ett eller flera alternativ, men men... Deras sorbeter var verkligen jättegoda! Men så är jag en sucker för sorbet också. :P
Detta åt jag:
Förrätt: Två stycken kallrökta laxroulader fyllda med kallskänkans goda mousser av böckling och färskskalade räkor. Serveras med hummerolja, pesto och vitlökskrutong.
Huvudrätt: Lasagne av bl. a tomatconcassé, aubergine och zucchini på örtmarinerad salladsbädd.
Efterrätt: Tre sorters sorbet med jordgubbar och björnbär.
Som ni ser åt jag inte en vegetarisk förrätt, vilket beror på att det inte fanns någon sådan. För mig som inte är heltidsvegetarian är det okej, men det är tråkigt att en riktig vegetarian måste skippa förrätten (åtminstone enligt menyn, frågade inte om det gick att göra en). Menyns enda vegetariska huvudrätt var god och mättande. Skippar man såsen till misstänker jag att den blir vegansk (osäker på lasagne-plattorna). Hade förstås varit roligt med ytterligare ett eller flera alternativ, men men... Deras sorbeter var verkligen jättegoda! Men så är jag en sucker för sorbet också. :P
Kommentarer
Postat av: - H*
- hade aldrig pallat va vegetarian ..
Postat av: Matilda - kampen ur en fobi
Jag är också vegetarian, dock på heltid och skulle aldrig kunna äta en ickevegetarisk förrätt. Hur kommer det sig att du väljer att äta större delen av din kost vegetarisk? :)
Läs gärna mitt inlägg; http://attlevamedfobi.blogg.se/2009/june/kottolycka.html för att få en annan bild av hur det kan vara att vegetarian, när man tvingas vara det...
Postat av: Kristin
Tyck gärna till om mitt senaste inlägg om elaka kommentarer i bloggar. Vore kul att höra din åsikt!
Kram =)
Postat av: Vegomamman
Bra att veta att de har vegetariska alternativ på Axmarbrygga också, mina föräldrar har stuga där, så det kanske blir en tur dit någon gång!
Postat av: Ullis
Pizza-tofun köpte jag på Goodstore i Stockholm.
http://www.goodstore.se
Postat av: ida
kan du inte lägga upp mer recept?:D
Trackback