Tofubiffar med smak av vitlök
Dagens lunch: höstiga tofubiffar med vitlökssmak, bön-matvetesallad och kantarellsås.
Tofubiffar, ca 4 portioner
Mixa:
- 250 gram naturell tofu
- 3 vitlöksklyftor
- ca 7 färska champinjoner
- 1 dl vetemjöl eller fullkornsvetemjöl
- örtsalt, peppar, timjan, mejram och rosmarin
Rulla till bollar som du trycker ut i stekpannan med valfri olja (jag använde valnötsolja) och stek i ca 10-15 minuter tills båda sidor är gyllenbruna. De höll ihop förvånadsvärt bra och blev riktigt smakrika och goda. Inspiration hämtad hos Vegobruden.
Tofubiffar, ca 4 portioner
Mixa:
- 250 gram naturell tofu
- 3 vitlöksklyftor
- ca 7 färska champinjoner
- 1 dl vetemjöl eller fullkornsvetemjöl
- örtsalt, peppar, timjan, mejram och rosmarin
Rulla till bollar som du trycker ut i stekpannan med valfri olja (jag använde valnötsolja) och stek i ca 10-15 minuter tills båda sidor är gyllenbruna. De höll ihop förvånadsvärt bra och blev riktigt smakrika och goda. Inspiration hämtad hos Vegobruden.
Kommentarer
Postat av: Lorena
Jag tänker våldgästa dig och snylta mat, bara så du vet <3
Postat av: Miss Dramaqueen
Vad gott det ser ut! Är det någon skillnad i pris tofu vs. vanligt kött?
Postat av: emelie
Miss Dramaqueen: det beror ju helt och hållet på vilket kött du väljer, men jag har för mig att jag betalar ca 25 kronor för 250 gr tofu (alpro soya) på mitt lokala hemköp, vilket är fullt överkomligt tycker jag.
Postat av: emelie
naturell tofu betalar jag 19 kr för och smaksatt 24, hittade just ett kvitto. :)
Postat av: Karin O
älskar kantarellsås, ska kanske äta det sen idag:)
Postat av: Amaanda
Hej!
Har lagt in ett inlägg på bloggen, om vad jag shoppade igår!
Skulle vara roligt om du kunde kommentera och skriva om du tyckte den var fin eller lite så:D
Kramar från din läsare Amanda
PS:
Välddigt fin blogg design!
Postat av: anna
woho! detta ska jag absolut prova! verkar jättegott :D
Trackback