Tartex i lilla byn
Så idag blev det i alla fall tartex på frukostmackan. Syrran tycker att det luktar och smakar som tonfisk. Jag är nog benägen att hålla med henne där faktiskt...
Jag har svårt för tartex, det är inte i min smak. Dessutom, om jag inte minns fel, så är det en massa tillsatser i det. Jag äter hellre animaliskt så länge jag slipper tillsatserna. Tyvärr är det väldigt mycket tillsatser i vego-produkter. :(
Glow: Visst innehåller tartex fler än en ingrediens, om man säger så. Min inga E-nummer eller andra svårbegripliga ämnen. Jag jämförde också tartex med bredbar leverpastej. Leverpastej innehåller betydligt fler ämnen än tartex, inklusive E-nummer och konserveringsmedel.
Men visst har du rätt i att färdiga vegetariska rätter, såsom quorn och soja-produkter har långa ingredienslistor. Vill man inte ha det går det alldeles utmärkt att äta baljväxter och grönsaker istället, mer naturligt kan det inte bli! :)
Ja, Tartex är ju både ekologiskt och.. vad pratar Glow om för tillsatser? Det är ju bara saker som behövs för att göra pastejen. Det är inget tjafs i det, vissa ingridienser behövs trots allt.
Hett tips på tartexmackan är ärtskott eller böngroddar. Eller varför inte nån av de andra smakerna,(ört, vitlök, svamp), men jag anar att små affärer inte tillhandahåller alla smaker. (Är lika här också)
Mums!
Vart är det du bor? Jag är från Hudiksvall men bor i sthlm nu, kram kram