Kålpudding med potatis och brunsås
Hederlig husmanskost till lunch idag, vegostyle såklart. Supergott! Jag tycker verkligen att vegetarisk kålpudding är hur gott som helst och jag rekommenderar det starkt. Vitkål borde vi verkligen äta mer av, supernyttigt, supergott och näst intill gratis.
Dagens lunch: Vegetarisk kålpudding med kokt potatis, brunsås, lättsockrad lingonsylt och paprikaringar.
Kålpudding, 3-4 portioner
Stek grovhackad vitkål (ungefär ett halvt huvud) i rapsolja tills den fått färg. Koka ca 150 gram quornfärs och 2-3 dl spenat. Riv 2 morötter grovt och lägg morötterna, spenaten, quornfärsen, lite kokat vatten (från quornet eller spenaten) och en tärning grönsaksbuljong i en bunke och rör om. Häll i en halv matsked sirap och lite svartpeppar. Lägg det mesta av vitkålen i en ugnssäker form och sedan färsblandningen och längst upp det sista av vitkålen. Ställ i ugnen på 200 grader i ungefär 5-10 minuter tills kålen och quornfärsen fått tillräcklig färg.
Dagens lunch: Vegetarisk kålpudding med kokt potatis, brunsås, lättsockrad lingonsylt och paprikaringar.
Kålpudding, 3-4 portioner
Stek grovhackad vitkål (ungefär ett halvt huvud) i rapsolja tills den fått färg. Koka ca 150 gram quornfärs och 2-3 dl spenat. Riv 2 morötter grovt och lägg morötterna, spenaten, quornfärsen, lite kokat vatten (från quornet eller spenaten) och en tärning grönsaksbuljong i en bunke och rör om. Häll i en halv matsked sirap och lite svartpeppar. Lägg det mesta av vitkålen i en ugnssäker form och sedan färsblandningen och längst upp det sista av vitkålen. Ställ i ugnen på 200 grader i ungefär 5-10 minuter tills kålen och quornfärsen fått tillräcklig färg.
Kommentarer
Trackback